Še naprej skrbimo za vašo varno vožnjo
Obveščamo vas, da smo salone vozil Kia zaradi aktualne situacije skladno z vladnim odlokom začasno zaprli. Servisne delavnice delujejo še naprej, v običajnem delovnem času. Ob ponovnem odprtju salonov vas bomo o tem takoj obvestili. Preberite več

Novice

06.10.2020

Tudi septembra je bila Kia Motors uspešna po svetu

Septembrska globalna prodaja je znašala 260.023 vozil, 10 odstotkov več kot lani

Iz Kia Motors Corporation so sporočili, da so septembra skupno po svetu prodali 260.023 vozil, kar je 10,3 % bolje kot septembra lani.

Na vrhu prodaje je bil športni terenec Sportage s prodanimi 33.999 primerki, najbolj pa sta se mu približala športni terenec Seltos (31.144 primerkov, ni naprodaj v Evropi) in limuzina K5 (25.365 primerkov, na nekaterih trgih se je prodajala pod imenom Optima).

V Južni Koreji prodali 51.211 vozil Kia, kar je 22 odstotkov bolje kot septembra lani  
Prodaja na domačem trgu je doživela kar 21,9-odstotno izboljšanje v primerjavi z lanskim letom. Prodanih je bilo 51.211 vozil Kia, med katerimi je prednjačil veliki enoprostorec Carnival.

 

 

Prodaja po svetu znašala 208.812 vozil, z 8-odstotnim porastom glede na lani
Prodaja po svetu je septembra letos v primerjavi z lani poskočila za 7,7 odstotka na skupaj 208.812 vozil. Za rast so najbolj zaslužni športni terenci na čelu s Seltosom in Sportagem, tretji najbolj priljubljen model je bila limuzina K3 (ponekod jo tržijo pod imenom Forte).  

Kljub trenutnemu težkemu poslovnemu okolju, ki ga je povzročil Covid-19, Kia še naprej nadaljuje z razvojem mobilnostnih storitev 'KiaMobility'. Storitev uporabnikom omogoča najem vozila pri Kiinih zastopnikih le za en dan ali za celo leto.

Kia zaradi bogatejše SUV ponudbe pričakuje nadaljnjo rast prodaje do konca leta
Podjetje pričakuje dobre prodajne rezultate tudi v nadaljevanju letošnjega leta, saj strankam nudi bogatejšo izbiro športnih terencev, na čelu z modelom Sonet, ki so ga prejšnji mesec predstavili v Indiji, tu pa je tudi bencinski Sorento, ki bo na voljo v zadnjem četrtletju leta.
Kia. Prva za ljudi.

***


Kia Motors Corporation šteje med najuspešnejša globalna avtomobilska podjetja s poudarjenim smislom za kakovostne avtomobile za mlade po srcu. Leta 1944 ustanovljeno podjetje se postavlja z avtomobilskimi tovarnami v petih državah, letno proizvodnjo več kot 3 milijone vozil in razvejano prodajno-servisno mrežo 5.050  zastopnikov v približno 190 državah sveta. Znamka po vsem svetu zaposluje več kot 52.000 ljudi in letno ustvari več kot 50 milijard dolarjev prihodkov. V študiji 2019 J. D. Power IQS je Kia zasedla 1. mesto med vsemi množičnimi znamkami. Podjetje stavi na izrazito evropski avtomobilski pristop. Glavni sedež podjetja Kia Motors Europe je s tem namenom v nemškem Frankfurtu, kjer prav tako domuje moderen Kiin oblikovalski center. Ključno vlogo pri razvoju vseh evropskemu trgu namenjenih vozil znamke Kia predstavlja še center za raziskave in razvoj v bližnjem Rüsselsheimu. Kiino izjemno oblikovalsko nadarjenost potrjuje preko 70 evropskih in mednarodnih dizajnerskih nagrad. Kia uživa status vodilnega oblikovalca v avtomobilski panogi in je dobitnica številnih prestižnih nagrad, kot npr. Red Dot, Good Design, iF in drugih. Oblikovanje vozil je ključna stvar, ki Kio loči od številčne konkurence, ter ključna prednost za kupce. Znamkin korporativni slogan – "The Power to Surprise" (slov. Moč presenečanja) – predstavlja Kiino globalno zavezo presenečati svet z vznemirljivo, navdihujočo izkušnjo, ki presega pričakovanja.  

 

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih